Zmęczony przemysłowym chlebem? Wybierz rzemieślniczą piekarnię

Więcej o ofercie piekarni Kraków

Chleb to jeden z najważniejszych elementów codziennego jadłospisu. Spożywamy go bardzo dużo, więc najlepiej, kiedy okaże się on pierwszego gatunku. Nic więc dziwnego, że wytwarzane w fabrykach chleby tracą ostatnimi czasy popularność – są niezbyt smaczne, zaś po paru dniach są już nieprzydatne do zjedzenia. Na naszych stołach ostatnio coraz częściej goszczą natomiast chleby wyrabiane klasycznymi metodami oraz niezawierające chemicznych dodatków poprawiających ich trwałość. Czemu dobrze je kupować? Jak one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?

Jakie pieczywo sprzedaje tradycyjna piekarnia?

Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w większych miastach (jak przykładowo Kraków) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych chlebach. Zazwyczaj są produkowane na zakwasie, choć możemy kupić także chleby na drożdżach. Poza tym miłośnicy rzemieślniczych piekarni często wybierają pieczywo, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – na przykład precle. Tradycyjne pieczywo dostarcza nierzadko też najróżniejsze nasiona oraz rodzynki.

Plusy chlebów z tradycyjnej piekarni

Źródłem popularności tradycyjnego chleba okazuje się w szczególności jego aromat – jeśli o to chodzi plasuje się znacznie wyżej niż chleby z fabryki. Plusem opisywanego chleba jest także jego różnorodność – wśród dziesiątek gatunków najróżniejsi klienci kupią wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie można zapomnieć także o tym, iż produkty, które oferuje tradycyjna piekarnia są dużo zdrowsze, ponieważ nie dostarczają szkodliwych dla naszego organizmu chemicznych dodatków.

Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]