Sól kłodawską kupisz na http://tinyurl.com/y2eolcl7.
Sól to związek chemiczny konieczny do prawidłowego działania organizmu człowieka. Jakie cechy posiada niejodowana sól kłodawska oraz sól himalajska? Czemu warto wykorzystywać je w kuchni?
Sól himalajska – jakich mikroelementów dostarcza?
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który wspaniale wzbogaca smak jedzenia. Jakkolwiek nieumiarkowane wykorzystanie soli może mieć negatywne oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozsądne dawki (nieprzekraczające 6 gramów w ciągu 24 godzin) są niezbędne dla właściwego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Sól dostarcza bowiem sód, tj. pierwiastek odpowiadający za gospodarkę wodną i utrzymanie właściwego ciśnienia krwi. Jednym z najzdrowszych rodzajów soli jest sól himalajska pochodząca ze pokładów mających prawie 250 mln lat. Składnik ten zawiera masę cennych pierwiastków oraz minerałów, m.in. selen, żelazo czy cynk, a przy tym nie posiada szkodliwych zanieczyszczeń i składników, np. trujących metali ciężkich. Różowa sól himalajska bardzo dobrze wpływa na smak potraw i jest dostępna zarówno w formie niewielkich, jak i pokaźniejszych kryształków.
Sól kłodawska – źródło magnezu, wapnia i żelaza
Sól kłodawska niejodowana z kolei to składnik o dużym poziomie czystości – zawiera prawie 97% chlorku sodu i jest znakomitym dodatkiem do domowych przetworów. Jest między innymi kopalnią wapnia, magnezu czy żelaza, a więc pierwiastków niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia. Sól kłodawska wydobywana jest w kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie jest poddawana , dzięki czemu nie traci swoich właściwości i jest łatwo absorbowana przez organizm. Sól kłodawska jest szeroko stosowana nie tylko w branży spożywczej, ale również sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.
Nasza siedziba:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]